Yalnız Mesajı Göster

Karpuzlu Meyve Kokteyli

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Karpuzlu Meyve Kokteyli



Karpuzlu Meyve Kokteyli Tarifi - Karpuzlu Meyve Kokteyli Yapılışı - Karpuzlu Meyve Kokteyli Nasıl Yapılır - Karpuzlu Meyve Kokteyli Malzemeleri

1+1/4 su bardağı su

60 gr (1 4 su bardağı) şeker 1

limonun suyu

1 karpuz (küçük küp biçiminde doğranıp, çekirdekleri ayıklanmış)

4 orta boy şeftali (kabukları soyulup, çekirdekleri çıkarılarak dilimlenmiş)

4 büyük kayısı (kabukları soyulup, çekirdekleri çıkarılarak dilimlenmiş)

3 orta boy armut (kabukları soyulup, sert kısımları ayıklanarak dilimlenmiş)


Su, şeker ve limon suyunu orta boy bir tencereye koyup, tencereyi orta ateşe oturtunuz Şeker eriyene kadar sürekli karıştırıp, sonra şurubu karıştırmadan kaynamağa bırakınız Kaynayınca 5 dakika daha, rengi değişmeden koyulaşana kadar kaynatınız

Tencereyi ateşten indirip, bir kenarda soğumaya bırakınız Bu arada bütün meyveleri büyük bir servis kasesine koyup, yavaşça karıştırınız Tenceredeki soğumuş şurubu meyvelerin üstüne döküp, 30 dakika buzdolabında soğutunuz

Kaseyi buzdolabından çıkarıp, meyve kokteylinizi servis ediniz

Alıntı Yaparak Cevapla