Konu
:
Acı Soslu Bira
Yalnız Mesajı Göster
Acı Soslu Bira
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Acı Soslu Bira
Acı Soslu Bira Tarifi - Acı Soslu Bira Nasıl Yapılır - Acı Soslu Bira Malzemeleri
Malzeme Listesi
2 Kutu Bira
1 Yemek Kaşığı Tuz
1 Yemek Kaşığı Pul Biber (İnce Çekilmiş)
1 Adet Limon
8 Damla Acı Sos
Acı Soslu Bira Nasıl Yapılır?
1
Bir yemek kaşığı dolusu tuz ve bir yemek kaşığı dolusu ince çekilmiş pul biberi harmanlayarak yemek tabağına alın
2
Limonu uzunlamasına dörde bölün ve bir dilimi ile bira bardaklarının kenarını yarım santimi (dudak payı mesafesi) geçmeyecek şekilde limon dilimi ile ovun
Bardakları ters çevirerek tuz ve pul biber karışımına batırın ve aldıktan sonra hafifçe silkeleyin
Bardakların limonlanan ağız kısmına tuz ve pul biber karışımı yapışacaktır
3
Bardakları hazırladıktan sonra içerisine bardakta mesafe bırakarak ve köpürtmeden birayı koyun
Son olarak içine iki ya da üç damla acı sos damlatın ve servis yapın
4
Dilerseniz bardakların kenarını limon dilimi ile de süsleyebilirsiniz
Afiyet Olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul