Konu
:
Ev Yapımı Böğürtlen Likörü
Yalnız Mesajı Göster
Ev Yapımı Böğürtlen Likörü
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ev Yapımı Böğürtlen Likörü
Ev Yapımı Böğürtlen Likörü Tarifi - Ev Yapımı Böğürtlen Likörü Nasıl Yapılır - Ev Yapımı Böğürtlen Likörü Malzemeleri
Malzeme Listesi
1 Kilogram Böğürtlen
1,5 Su Bardağı Toz Şeker
1 Adet Muskat
2 Adet Çubuk Tarçın
5 Adet Karanfil
3/4 Su Bardağı Kanyak
1 Şişe Votka (220 Ml)
Ev Yapımı Böğürtlen Likörü Nasıl Yapılır?
1
Böğürtlenleri yıkayarak süzgeçe alın ve sularının süzülmesini bekleyin
2
Büyükçe bir kavanoza böğürtlenleri doldurarak içerisine karanfil, tarçın, toz şeker ve muskatı koyarak karıştırın
Kavanozun kapağını kapatarak çalkalayın ve güneş görmeyen bir yerde arada sırada kavanozu çalkalayarak 45 gün kadar bekletin
3
Süre sonunda kavanozu açın kanyak ve votkayı ilave edin
Çalkalayarak kapatın ve 15 gün daha bekletin
4
Süre sonunda tülbent yardımı ile süzeceğiniz likörü kapaklı cam şişelere doldurun
Not:
Kullanacağınız şişeleri önceden bulaşık makinasında yıkayın ya da kavanozları bol suda yıkayarak steril edin
Süzdükten sonra kalan böğürtlen posaları ile votka kokteyl hazırlayıp, dilerseniz pasta ve kurabiye yapımında da kullanabilirsiniz
Afiyet Olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul