Konu
:
Espresso Tarifleri
Yalnız Mesajı Göster
Espresso Tarifleri
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Espresso Tarifleri
Espresso Nasıl Yapılır - Espresso Yapılışı - Cappuccino
Kynamamış basınçlı su geçirerek elde edilir
Espresso günümüzde sade içilmesi dışında bir çok damak tadına hitap eden ve özellikle sütle hazırlanan kahvelerin bazıdır
Americano:
Espressonun sıcak su eklenerek yumuşatılmış şeklidir
Cappuccino bardağı büyüklüğünde bir kupada tek veya duble Espresso üzerine, kupa doluncaya kadar kaynar su eklenir
Cappuccino:
Bardağın 1/3'ü tek ölçü Espresso, üzerine bardağın 1/3 hacminde kalın süt köpüğü yerleştirilir
Tarçın ya da çikolata rendesi ile süslenir
Latte (Caffee au lait):
Tek ya da duble Espresso buharda ısıtılmış kıvamlı süt dolu bir kupaya eklenir
Tercihe göre üzerine çok az miktarda süt köpüğü ve tatlı krema eklenir
Ristretto:
Normal Espresso'nun yarısıdır
Espresso yaparken fincan yarısına gelmeden makineden alınır
Dolayısı ile çok kuvvetli konsantre bir Espresso elde edilir
Doppio:
1 fincan, 2 shot (50 ml
) Espresso konularak hazırlanır
Macchiato:
Tek veya duble Espresso üzerine bir kat çırpılmış krema ilave edilir
Mokaccino:
Büyük fincan bir ölçek Espresso üzerine 1 kaşık toz çikolata ve üzerine tatlı krema ilavesiye hazırlanır
Lungo:
Aynı miktarda Espresso kahvesinin üzerinden iki misli su geçirilerek hazırlanır
İçimi daha hafif bir tada sahiptir
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul