Yalnız Mesajı Göster

Espresso Tarifleri

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Espresso Tarifleri



Espresso Nasıl Yapılır - Espresso Yapılışı - Cappuccino


Kynamamış basınçlı su geçirerek elde edilir Espresso günümüzde sade içilmesi dışında bir çok damak tadına hitap eden ve özellikle sütle hazırlanan kahvelerin bazıdır

Americano: Espressonun sıcak su eklenerek yumuşatılmış şeklidir Cappuccino bardağı büyüklüğünde bir kupada tek veya duble Espresso üzerine, kupa doluncaya kadar kaynar su eklenir

Cappuccino: Bardağın 1/3'ü tek ölçü Espresso, üzerine bardağın 1/3 hacminde kalın süt köpüğü yerleştirilir Tarçın ya da çikolata rendesi ile süslenir

Latte (Caffee au lait): Tek ya da duble Espresso buharda ısıtılmış kıvamlı süt dolu bir kupaya eklenir Tercihe göre üzerine çok az miktarda süt köpüğü ve tatlı krema eklenir

Ristretto: Normal Espresso'nun yarısıdır Espresso yaparken fincan yarısına gelmeden makineden alınır Dolayısı ile çok kuvvetli konsantre bir Espresso elde edilir

Doppio: 1 fincan, 2 shot (50 ml) Espresso konularak hazırlanır

Macchiato: Tek veya duble Espresso üzerine bir kat çırpılmış krema ilave edilir

Mokaccino: Büyük fincan bir ölçek Espresso üzerine 1 kaşık toz çikolata ve üzerine tatlı krema ilavesiye hazırlanır

Lungo: Aynı miktarda Espresso kahvesinin üzerinden iki misli su geçirilerek hazırlanır İçimi daha hafif bir tada sahiptir




alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla