Konu
:
Acıbadem Şurubu
Yalnız Mesajı Göster
Acıbadem Şurubu
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Acıbadem Şurubu
Acıbadem Şurubu Nasıl Yapılır - Acıbadem Şurubu tarifi - Şurup tarifi
Malzemeler:
1/2 kg acı kuru badem
2 lt su, 2 kg
toz şeker
1 limonun suyu
Yapılışı:
Ilık suda ıslattığınız bademlerin kabuklarını soyun
Sakız gibi olana kadar dövün
Tencereye bademleri ve suyu koyup kaynatın
Şurup kıvamına gelince limon suyunu ekleyin ve soğumaya bırakın
Yazın bardağa bir parmak şurup üzerine de su ve buz ekleyerek için
Kışın çay bardağına aynı miktar koyup üzerine kaynar su ekleyerek için
(Kanela Girit ve Midilli adalarından Ege kıyılarına yerleşen Rumlar tarafından yapılıyordu
Şimdi Ayvalık Cunda’da büyük taş kahvede kışın içebilirsiniz)
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul