Konu: Clementine
Yalnız Mesajı Göster

Clementine

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Clementine



Clementine Tarifi - Clementine Nasıl Yapılır - Clementine Malzemeleri

Malzeme Listesi


* 4 Santilitre Portakal Suyu

* 1 Tatlı Kaşığı Şeker Şurubu

* 4 Santilitre Soda

* Yeterince Buz


Şeker Şurubu

* 1 Su Bardağı Su

* 1 Su Bardağı Şeker


Clementine Nasıl Yapılır?


Şeker Şurubu için,


1 Orta büyüklükte bir sos tenceresine 1-1 ölçekte su ve şekeri orta ateşte şeker eriyene kadar ısıtın


2 Şeker eridikten sonra ateşin yüksekliği yavaş yavaş arttırın ve karıştırmayı bırakmadan 5 dakika daha kaynatın


3 Şurubu kullanımadan önce 3 saat buzdolabında bekletilin


Clementine için,


1 Portakal Suyu, şurup ve soda (soğuk) iyice karıştırıın


2 Üzerine buz ekleneyip yüksek bardakta servis edin

Not:


Şeker şurubu bire bir ölçekte su ve şekerden yapılmaktadır


İhtiyacınız olanı kullandıktan sonra ağzı sıkıca kapatılmış bir kapta şurubu bir hafta buzlukta bekletilebilirsiniz


Afiyet Olsun

Alıntı Yaparak Cevapla