Konu
:
Boza Tarifi 2
Yalnız Mesajı Göster
Boza Tarifi 2
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Boza Tarifi 2
bozanın yapımı - evde boza nasıl yapılır - boza için gerekli malzemeler Kullanılacak malzeme:
2 kilo bulgur,
250 gram ekmek mayası,
1/2 kilo toz şekeri
Yapımı:
Önce bulgur iyice ayıklanır
Bunun için bulguru daha emin bir yol olarak bir kaptan diğerine su ile süzerek ayıkla mak tercih edilmelidir
Böylece ayıklanmış ve yıkanmış olan bulgur bol su ile lapa gibi pişirilir
Ateşten indirilince sıcaklığını kaybetmeyecek şekilde kalın örtülere sarılarak sabaha kadar bekletilir
Bu durumda donmuş aşure kıvamında olan lapa, tel elekten geçirilir
Ayrı bir kapta ekmek mayası ılık su ile ezilir; tel elekten geçirilip bulgura katılır İstenilen tada göre toz şekeri ilâve edilir
Cam bir kavanoza veya emaye tencereye konulup ağzı kapatılır
Arada sırada kepçe ile savrulur
Bir gün sonra az ekşi, üç - dört gün sonra da ekşi boza elde edilir
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul