Konu
:
Menekşe Şurubu 2
Yalnız Mesajı Göster
Menekşe Şurubu 2
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Menekşe Şurubu 2
Menekşe Şurubu Tarifi - Menekşe Şurubu Yapılışı - Osmanlı Menekşe Şurubu
Yeterince menekşenin yapraklarını koparıp, şurup yapmak üzere ayırınız
Sonra ufak bir tencerenin içine su koyup, tencereyi kömürden oluşan kor ateşin üstüne oturtunuz
Bu tencerenin ağzma ağız büyüklüğünce bir tabak koyunuz
Bu tabağın içine uygun bir kevgir yerleştiriniz
Kevgirin içine önceden hazırlamış olduğunuz menekşenin yapraklarını doldurup, kevgirin ağzına ise bir
uygun kapak kapayınız
Su kaynadıkça tabağın ısısı menekşede bir buhar oluşturacaktır
Ter, kapaktan tabağın içine damlaya damlaya istenen şey elde edilecektir
Kaynar sudan üçte iki oranıyla yeterince kestirilmiş şeker ve salyalaşmış şekere üçte bir oranında kalan su ile menekşe yapraklarını ezip sıkınız
Birkaç kez süzünüz
Şeker katarak tekrar salyalaşmcaya dek kaynatınız
Şurup kıvamına gelince üstüne terden damla damla meydana gelen menekşe özünü de ilave ederek biraz daha ateşte tıkırdattıktan sonra ateşten alınız
Bir şişeye doldurunuz
Soğuduğu zaman kokusunu gidermemesi için şişenin ağzını sıkıca kapayınız
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul