Konu
:
Menekşe Şurubu 3
Yalnız Mesajı Göster
Menekşe Şurubu 3
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Menekşe Şurubu 3
Menekşe Şurubu Tarifi - Menekşe Şurubu Yapılışı - Osmanlı Menekşe Şurubu
Evvelâ münasip bir kaba, su doldurup, hafif ateşe oturtmalıdır
İstenilen miktar menekşe yapraklarını da bir kevgire koyup suya değmemek üzere, tencerenin üzerine koymalı ve kevgiri de bir kapakla kapamalıdır
Kaynayan suyun tesiriyle, menekşelerin salıvereceği kokulu buhar suyu tencereye damlayacaktır
Kaynadıktan sonra, kalan mevcut su mikdarına göre, bir kiloya, bir buçuk kilo nispetinde şeker katarak kaynatmalı ve kıvamını bulunca indirmelidir
Kokusunu muhafaza için konulacak şişelerin ağızlarını iyi kapamalıdır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul