Konu
:
Keçiboynuzu Şerbeti
Yalnız Mesajı Göster
Keçiboynuzu Şerbeti
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Keçiboynuzu Şerbeti
Keçiboynuzu Şerbeti Tarifi - Keçiboynuzu Şerbeti Yapılışı - Keçiboynuzu Şerbeti Nasıl Yapılır - Keçiboynuzu Şerbeti Malzemeleri
Keçiboznuzlarını bir kere yıkayıp, birkaç parçaya bölmeli ve içlerindeki çekirdekleri ayıklamalıdır
Bu parçaları, bir havanda güzelce dövdükten sonra, bir kilo keçiboynuzu, üç kilo suda kaynatmalıdır
İndirip posasını eze eze suyunu süzgeçten geçirmeli ve bir gece durulmasını beklemelidir
Not: Kuru meyvalardan ve çekirdeklerden sayılan keçiboynuzuna, harnup da denir
Keçiboynuzu, pekmezle pek güzel karıştırılır
Pekmez yoksa, haddizatında, tatlı olduğundan, biraz daha tat verecek kadar şeker ilâve etmelidir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul