Şarap Ve Hayyam
Şarap Ve Hayyam Kokteyl - Şarap Ve Hayyam Kokteyl Malzemeleri - Şarap Ve Hayyam Kokteyl Yapılışı
Güclü aromasi olmayan siradan bir sise kirmizi sofra sarabi
3 bardak Su
6 çorba kaşığı Şeker
1/2 Portakal kabugu
1/2 Elma kabugu
3-4 dilim Limon
2 çubuk Tarçın
10 adet Karanfil
3-5 tane Karabiber
1 adet Zencefil
1 adet Havlican
Sarap haric tüm malzemeler tercihen celik bir kapta 6-7 dakika kadar (veya özellikle karanfilin kokusu cikana kadar) kaynadiktan sonra sarap eklenir ve kaynama noktasina geldiginde alti kisilir 5 dakika sonra süzülerek servis yapilabilir (süzmezseniz icindeki bitkiler tadi bozabilir)
Not: Visnenin tadindan ve kokusundan hoslananlar Portakal kabugu yerine visne suyu kullanabilir
|