Konu
:
Kahvaltı Sütü
Yalnız Mesajı Göster
Kahvaltı Sütü
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kahvaltı Sütü
kahvaltılık süt - kahvaltıda süt - kakaolu sütKahvaltı sofralarının en güzel içeceklerinden biri de süttür
Yalnız başına kullanıldığı gibi, kahve, çay, kakao, salep ile karıştırmak suretiyle de kullanılır
Sıcak süt hazırlama:
Mikropsuz bir süt içmek için sütün iyi kaynatılması gerekir
Bunun için süt ya özel kaynatma kabına veya bir tencereye konur
Tencere ateş üzerine bırakılıp
Süt 80-90 ° dereceye kadar ısınınca kabarır, bu kabarmayı delip sütü 3 defa sağa doğru 3 defa da sola doğru karıştırarak kaynatmak lazımdır
Bundan sonra hemen bardaklara doldurulup arzuya göre, şeker konup içilir
Kakaolu, kahveli süt istenirse bir bardak için 1 küçük kahve kaşığı kakao veya kahve hesap edilir
Sütün içine konur
Bir iki taşım da bununla kaynayıp ateşten alınır, hemen servis yapılır
Diğer bir usulde de kahve cezvede suyla pişirilip getirilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul