Yalnız Mesajı Göster

Konsantre Erik Şurubu

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Konsantre Erik Şurubu



Konsantre Erik Şurubu Tarifi - Konsantre Erik Şurubu Nasıl Yapılır -Konsantre Erik Şurubu Malzemeleri

Malzemeler
  • 2 kg Kırmızı erik
  • 3 su bardağı şeker
  • Yeteri kadar su

Erik suyu nasıl yapılır?
  • Erikleri yıkayıp geniş ve derin bir tencereye alın
  • Üzerine çıkacak kadar sıcak su koyup altını yakın
  • Erikler yumuşayıp, çatlayana kadar pişirin
  • Altını kapattıktan sonra, ağzını da kapatıp ılıyana kadar bekleyin
  • Bu sürenin içinden erikler dibe çökecek ve suyu durulacak
  • Erikleri suyuyla beraber, başka bir tencerenin içine ince bir süzekten süzün
  • Süzeğin ağzını bağlayın, yüksek bir yere örneğin mutfak dolabının kapağına asın
  • Damla damla akana kadar bu şekilde süzülmesini sağlayın Sakın süzeği elinizle sıktırmayın Aksi halde erik suyu posalı olur
  • Süzülen erik suyunu ocağa alın İçine 3 bardak şekeri koyun Kaynamaya başlayınca üzerine biriken kefleri alın Kef bitene kadar almaya devam edin ki, erik suyu parlak olsun
  • Meyve suyunu cıvık pekmez haline gelene kadar kaynatın
  • Sıcakken şişe veya kavanoza koyup soğuyunca ağzını kapatın Serin bir yerde muhafaza edin
  • Bu şekilde hazırladığınız konsantre meyve suyunu en az 1 sene bozulmadan kullanabilirsiniz



Erik suyunun ne kadar parlak ve dupduru olduğu dikkatinizi çekti mi?



Alıntı Yaparak Cevapla