Konu
:
Konsantre Erik Şurubu
Yalnız Mesajı Göster
Konsantre Erik Şurubu
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Konsantre Erik Şurubu
Konsantre Erik Şurubu Tarifi - Konsantre Erik Şurubu Nasıl Yapılır -Konsantre Erik Şurubu Malzemeleri
Malzemeler
2 kg
Kırmızı erik
3 su bardağı şeker
Yeteri kadar su
Erik suyu nasıl y
apılır?
Erikleri yıkayıp geniş ve derin bir tencereye alın
Üzerine çıkacak kadar sıcak su koyup altını yakın
Erikler yumuşayıp, çatlayana kadar pişirin
Altını kapattıktan sonra, ağzını da kapatıp ılıyana kadar bekleyin
Bu sürenin içinden erikler dibe çökecek ve suyu durulacak
Erikleri suyuyla beraber, başka bir tencerenin içine ince bir süzekten süzün
Süzeğin ağzını bağlayın, yüksek bir yere örneğin mutfak dolabının kapağına asın
Damla damla akana kadar bu şekilde süzülmesini sağlayın
Sakın süzeği elinizle sıktırmayın
Aksi halde erik suyu posalı olur
Süzülen erik suyunu ocağa alın
İçine 3 bardak şekeri koyun
Kaynamaya başlayınca üzerine biriken kefleri alın
Kef bitene kadar almaya devam edin ki, erik suyu parlak olsun
Meyve suyunu cıvık pekmez haline gelene kadar kaynatın
Sıcakken şişe veya kavanoza koyup soğuyunca ağzını kapatın
Serin bir yerde muhafaza edin
Bu şekilde hazırladığınız konsantre meyve suyunu en az 1 sene bozulmadan kullanabilirsiniz
Erik suyunun ne kadar parlak ve dupduru olduğu dikkatinizi çekti mi?
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul