Konu
:
Ev Yapımı Şalgam Suyu
Yalnız Mesajı Göster
Ev Yapımı Şalgam Suyu
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ev Yapımı Şalgam Suyu
Ev Yapımı Şalgam Suyu Tarifi - Ev Yapımı Şalgam Suyu Nasıl Yapılır -Ev Yapımı Şalgam Suyu Malzemeleri
Malzemeler
1 kg
siyah havuç
1 orta boy kırmızı pancar
1 tane şalgam turpu(ben bulamadığım için kullanmadım)
1 yemek kaşığı kuru maya
2 yemek kaşığı unlu bulgur (yarma) veya küçük bulgur simit
3-4 lokma kadar mayalı ekmek
1 tatlı kaşığı şeker
Bir küçük avuç nohut
1 yemek kaşığı tuz
Acı isterseniz 9-10 tane acı sivri biber
Şalgam suyu nasıl yapılır?
Havuçların kabuklarını incecik soyun,uzunlamasına önce ikiye sonra 4′e bölün
5 kg
lık bidona yerleştirin
Pancarın kabuklarını soyun,iri iri doğrayın onuda bidona atın
Temiz bir tülbentin içine,ekmek,maya,şeker ve bulguru koyup tülbenti sıkıca bağlayın bidona koyun
Nohutlarıda atın
Üzerine tuzu atın ve üzerini örtene kadar su doldurun
Ağzına temiz bir poşet gerip,kapağı sıkıca kapatın
Güneş görmeyen bir yerde 20-25 gün bekletin
Hava çok soğuksa süre uzayabilir
Bu süre sonunda şalgam suyunu açıp bidonun içinden tülbenti çıkartın
Kapağını açtıktan sonra buzdolabında saklayın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul