Yalnız Mesajı Göster

Ev Yapımı Şalgam Suyu

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ev Yapımı Şalgam Suyu



Ev Yapımı Şalgam Suyu Tarifi - Ev Yapımı Şalgam Suyu Nasıl Yapılır -Ev Yapımı Şalgam Suyu Malzemeleri




Malzemeler
  • 1 kg siyah havuç
  • 1 orta boy kırmızı pancar
  • 1 tane şalgam turpu(ben bulamadığım için kullanmadım)
  • 1 yemek kaşığı kuru maya
  • 2 yemek kaşığı unlu bulgur (yarma) veya küçük bulgur simit
  • 3-4 lokma kadar mayalı ekmek
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • Bir küçük avuç nohut
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • Acı isterseniz 9-10 tane acı sivri biber
Şalgam suyu nasıl yapılır?
  • Havuçların kabuklarını incecik soyun,uzunlamasına önce ikiye sonra 4′e bölün5 kg lık bidona yerleştirin
  • Pancarın kabuklarını soyun,iri iri doğrayın onuda bidona atın
  • Temiz bir tülbentin içine,ekmek,maya,şeker ve bulguru koyup tülbenti sıkıca bağlayın bidona koyunNohutlarıda atın
  • Üzerine tuzu atın ve üzerini örtene kadar su doldurun
  • Ağzına temiz bir poşet gerip,kapağı sıkıca kapatın
  • Güneş görmeyen bir yerde 20-25 gün bekletinHava çok soğuksa süre uzayabilir
  • Bu süre sonunda şalgam suyunu açıp bidonun içinden tülbenti çıkartın
  • Kapağını açtıktan sonra buzdolabında saklayın

Alıntı Yaparak Cevapla