Konu
:
Çikolatalı Buz Küpleri
Yalnız Mesajı Göster
Çikolatalı Buz Küpleri
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Çikolatalı Buz Küpleri
Çikolata küpleri için;
200 ml süt
50 ml su
1 çay kaşığı şeker
1 yemek kaşığı kakao
70 gr bitter çikolata (parçalanmış)
Vanilya aromalı süt için;
600 ml süt
1 vanilya çekirdeği (ben 1 çay kaşığı şekerli vanilin koydum)
40 gr şeker
Hazırlanışı
Çikolatalı küpler için, süt, şeker, su ve kakaoyu bir tencereye koyup kaynatın
Kaynadıktan sonra ateşten alıp parçalanmış 70gr çikolatayı içine atıp iyice erimesini sağlayın
Bir kenara koyup soğumaya bırakın
Vanilyalı süt için, süt, şeker, vanilya bir tencereye koyup kaynatın
Soğuduktan sonra buzdolabında bir gece bekletin (ben buzdolabına koyulabilecek soğukluğa gelince süzerek bir şişeye doldurup ağzını kapattım çünkü süt kaymaklanabiliyor süzmenizi tavsiye ederim ve buzdolabında bir gece bıraktım)
Soğuyan çikolatalı sütü buz kalıplarına dökün, dikkatlice buzluğunuza yerleştirin (buzluğun içine çikolatalı karışımın dökülmesi ihtimalini düşünmek istemiyorum)
Ertesi gün içmeden önce bardaklarınızı buzdolabında iyice soğumaları için bir süre bekletin
İçerisine buz küplerinden istediğiniz kadar koyun
Üzerine soğuk vanilyalı sütü doldurun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul