Konu
:
Gül Şurubu Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Gül Şurubu Tarifi
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Gül Şurubu Tarifi
Gül Şurubu - Gül Şurubu Nasıl Yapılır - Gül Şurubu Hakkında - Gül Şurbunun Yapılışı
Malzemeler
500 gram gül yaprağı (kokulu pembe gül)
1 kilo toz şeker
1 çay kaşığı limon tuzu
1 limon
1/2 litre su
Yapılışı
Güllerin yapraklarının dibindeki beyaz kısımlar kesilerek bol su ile yıkanarak süzülür
Yıkanıp süzülen gül yaprakları su ve limon tuzu, sıkılmış bir limonun suyunu ilave edip ağzı kapalı bir kavanoza konur
Gül kokusunun işlemesi için 1 hafta kavonoz açılmadan bekletilir
Yapraklar suya rengini verdiğinde elde edilen mayhoş gül suyu süzülerek, icerisine şekerimizin yarısı ilave edilerek karıstırılır
Kalan şeker ise çeyrek litre su ilave edilerek sekerli su olusturulur
Başka bir şişede her iki karısım karıştırılır, ağzı hava almayacak şekilde serin bir yerde saklanır
Servis edilirken su bardaklarına iki parmak şurup konularak üzerine soğuk su eklenir ve arzuya göre buz ilave edilir
alıntıdır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul