Yalnız Mesajı Göster

Gül Şurubu Tarifi

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Gül Şurubu Tarifi



Gül Şurubu - Gül Şurubu Nasıl Yapılır - Gül Şurubu Hakkında - Gül Şurbunun Yapılışı
Malzemeler


500 gram gül yaprağı (kokulu pembe gül)

1 kilo toz şeker

1 çay kaşığı limon tuzu

1 limon

1/2 litre su

Yapılışı


Güllerin yapraklarının dibindeki beyaz kısımlar kesilerek bol su ile yıkanarak süzülür

Yıkanıp süzülen gül yaprakları su ve limon tuzu, sıkılmış bir limonun suyunu ilave edip ağzı kapalı bir kavanoza konur

Gül kokusunun işlemesi için 1 hafta kavonoz açılmadan bekletilir

Yapraklar suya rengini verdiğinde elde edilen mayhoş gül suyu süzülerek, icerisine şekerimizin yarısı ilave edilerek karıstırılır

Kalan şeker ise çeyrek litre su ilave edilerek sekerli su olusturulur

Başka bir şişede her iki karısım karıştırılır, ağzı hava almayacak şekilde serin bir yerde saklanır

Servis edilirken su bardaklarına iki parmak şurup konularak üzerine soğuk su eklenir ve arzuya göre buz ilave edilir


alıntıdır

Alıntı Yaparak Cevapla