Yalnız Mesajı Göster

Tarçınlı Ayvalı İhlamur

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tarçınlı Ayvalı İhlamur



ıhlamur yapılışı - ıhlamur nasıl yapılır - ıhlamur tarifi

Malzemeler:


50 gram ıhlamur

1 adet çubuk tarçın

1 adet ayva

1 adet elma

1 adet limon

3 su bardağı su

Hazırlanışı: Ihlamuru bir süzgece alıp, tozunun akması için yıkayın

Ihlamur, tarçın, dilimlenmiş ayva, elma ve limonu demliğe koyun

Üzerine kaynar su ekleyin Birkaç dakika dinlendirin

Arzuya göre limon sıkarak servis yapın


Bitki çayı yaparken, demliği doğrudan ateşe koyup kaynatmayın yoksa bitkilerin vitaminleri kaybolur

Karışımın suyu bitince tekrar tekrar su ekleyerek hatta günlerce

aynı karışıma su ilave edip kaynatmak yanlıştır, bakteri üretmesine sebep olur

Değişik bitkileri, otları, meyve kurularını karıştırabilir,

malzemeleri damak zevkinize göre belirleyebilirsiniz

Ihlamuru bir süzgece alıp, tozunun akması için yıkayın Ihlamur, tarçın, dilimlenmiş ayva, elma ve limonu demliğe koyun

Alıntı Yaparak Cevapla