06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tarçınlı Ayvalı İhlamur
ıhlamur yapılışı - ıhlamur nasıl yapılır - ıhlamur tarifi

Malzemeler:
50 gram ıhlamur
1 adet çubuk tarçın
1 adet ayva
1 adet elma
1 adet limon
3 su bardağı su
Hazırlanışı: Ihlamuru bir süzgece alıp, tozunun akması için yıkayın
Ihlamur, tarçın, dilimlenmiş ayva, elma ve limonu demliğe koyun
Üzerine kaynar su ekleyin Birkaç dakika dinlendirin
Arzuya göre limon sıkarak servis yapın
Bitki çayı yaparken, demliği doğrudan ateşe koyup kaynatmayın yoksa bitkilerin vitaminleri kaybolur
Karışımın suyu bitince tekrar tekrar su ekleyerek hatta günlerce
aynı karışıma su ilave edip kaynatmak yanlıştır, bakteri üretmesine sebep olur
Değişik bitkileri, otları, meyve kurularını karıştırabilir,
malzemeleri damak zevkinize göre belirleyebilirsiniz
Ihlamuru bir süzgece alıp, tozunun akması için yıkayın Ihlamur, tarçın, dilimlenmiş ayva, elma ve limonu demliğe koyun
|
|
|