Konu
:
Sübye 2 - Kavun Çekirdeğinden
Yalnız Mesajı Göster
Sübye 2 - Kavun Çekirdeğinden
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sübye 2 - Kavun Çekirdeğinden
Sübye Tarifi - Sübye Yapılışı - Sübye Nasıl Yapılır - Sübye Malzemeleri
Yazın bostan mevsiminde, kavunların çekirdeklerini taze taze yahut yıkayıp kuruttuktan sonra, ıslatıp bir havanda iyice dövmelidir
Münasip miktar, azar azar su karıştırıp ve bir tahta kaşıkla, iyice ezerek süzgeçten geçirmeli ve şekerini de arzu edilen kıvam ve derecesi veçhile katmalı ve durulmasını beklemelidir
Dipte toplanan tortusuna dokunmaksızın üst tarafından alıp bir daha süzmeli ve ekseriyetle çiçek suyu katılarak içmelidir
Not: Kokulu ve buzlu sütü andırır ve oldukça besleyicidir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul