Konu
:
Zambak Mayası
Yalnız Mesajı Göster
Zambak Mayası
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Zambak Mayası
Zambak Mayası Tarifi - Zambak Mayası Yapılışı - Zambak Mayası Nasıl Yapılır - Zambak Mayası Malzemeleri
Yarım kilo kadar zambak çiçeğinin yaprağı alınır, yıkanır
Sonra bu yaprakların ağırlığınin iki misli kadar toz şekeriyle iyice ovulur
Zambak yaprakları ezilip de şekerin içinde hallolmaya başlayınca önceden katılan şeker kadar toz şekeri katıp ovmaya devam edilir
(Çiçekler koyuca bir macun durumuna gelinceye kadar bu işlem yapılmalıdır
)
Macun durumuna gelen zambak yaprakları ağzı lastikli konserve kavanozuna sıkıca bastırılarak doldurulur ve üzerine bir limonun suyu döküldükten sonra kavanozun kapağı hava almayacak biçimde kapatılır ve uzun bir süre bozulmadan buzdolabında saklanır
Not: Bu mayadan reçel de şerbet de yapılabilir
Reçel için mayaya iki-üç misli şeker katılarak reçel durumuna da gelene kadar kaynatılır
Şerbet yapılacağı vakit maya suda eritilir, tülbentten geçirilerek süzülür ve isteğe göre yeteri kadar şeker kattıktan sonra suyla karıştırılıp servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul