Konu
:
Menekşe Mayası
Yalnız Mesajı Göster
Menekşe Mayası
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Menekşe Mayası
Menekşe Mayası Tarifi - Menekşe Mayası Yapılışı - Menekşe Mayası Nasıl Yapılır - Menekşe Mayası Malzemeleri
1 kilo kadar menekşe çiçeğinin beyaz yaprağı alınır, yıkanır
Sonra bu yaprakların ağırlığı kadar toz şekeriyle bu yapraklar iyice ovulur
Menekşe yaprakları ezilip de şekerin içinde hallolmaya başlayınca önceden katılan şeker kadar toz şekeri katıp ovmaya devam edilir
(Çiçekler koyuca bir macun durumuna gelinceye kadar bu işlem yapılmalıdır
)
Macun durumuna gelen çiçek yaprakları ağzı lastikli konserve kavanozuna sıkıca bastırılarak doldurulur ve üzerine bir limonun suyu döküldükten sonra kavanozun kapağı hava almayacak biçimde kapatılır ve uzun bir süre bozulmadan buzdolabında saklanır
Not: Bu mayadan reçel de şerbet de yapılabilir
Reçel için mayaya iki-üç misli şeker katılarak reçel durumuna da gelene kadar kaynatılır
Şerbet yapılacağı vakit maya suda eritilir, tülbentten geçirilerek süzülür ve isteğe göre yeteri kadar şeker kattıktan sonra suyla karıştırılıp servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul