Konu
:
Gül Mayası
Yalnız Mesajı Göster
Gül Mayası
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Gül Mayası
Gül Mayası Tarifi - Gül Mayası Yapılışı - Gül Mayası Nasıl Yapılır - Gül Mayası Malzemeleri
1 kilo kadar gülün çiçek yaprağı alınır
Bunların dip taraflarındaki beyaz bölümleri makasla kesilir
Sonra bu yaprakların ağırlığı kadar toz şekeriyle bu yapraklar iyice ovulur
Yapraklar ezilip de şekerin içinde hallolmaya başlayınca önceden katılan şeker kadar toz şekeri katıp ovmaya devam edilir
(Çiçekler koyuca bir macun durumuna gelinceye kadar bu işlem yapılmalıdır
)
Macun durumuna gelen çiçek yaprakları ağzı lastikli konserve kavanozuna sıkıca bastırılarak doldurulur ve üzerine bir limonun suyu döküldükten sonra kavanozun kapağı hava almayacak biçimde kapatılır ve bir kenarda saklanır
(Bu maya uzun bir süre bozulmadan saklanabilir
)
Not: Bu mayadan reçel de şerbet de yapılabilir
Reçel için maya kaynatılır ve iki-üç misli şeker katılarak reçel durumuna da getirilebilir
Şerbet yapılacağı vakit maya suda eritilir, tülbentten geçirilerek süzülür ve isteğe göre yeteri kadar şeker kattıktan sonra suyla karıştırılıp servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul