Yalnız Mesajı Göster

Gül Şerbeti 3

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Gül Şerbeti 3



Gül Şerbeti Tarifi - Gül Şerbeti Yapılışı - Gül Şerbeti Nasıl Yapılır - Gül Şerbeti Malzemeleri

100 gr kırmızı, kokulu, reçellik gül yaprağı

250 gr (1 su bardağı) toz şeker

1 limonun suyu

1 litre (5 su bardağı) su


Genişçe bir kapta gül yapraklarını şekerle birlikte karıştırınız Parmaklarınızla yapraklar tamamen dağılıncaya kadar ovunuz Limon suyunu ve suyu ekleyip, şeker eriyene kadar karıştırınız

Şeker eridikten sonra şerbeti buzdolabına koyarak 4 saat bekletiniz Şerbetinizi buzdolabından alıp ince bir süzgeçten süzerek, soğuk soğuk servis ediniz


Not: Osmanlı saray mutfağının en tanınmış şerbetlerinden olan gül şerbetini, bir gece önceden hazırlarsanız daha lezzetli olur

Alıntı Yaparak Cevapla