Konu
:
Süt Köpüğü Nasıl Hazırlanır
Yalnız Mesajı Göster
Süt Köpüğü Nasıl Hazırlanır
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Süt Köpüğü Nasıl Hazırlanır
Espresso - Espresso Yapılışı - süt köpüğü
Espresso yapmanın en önemli bileşenleri arasında hiç kuşkusuz ki sütün buharla ısıtılması ve süt köpüğü elde edilmesi de vardır
Buhar kullanarak güzel süt köpüğü yapmanın aşamaları:
1)
Süt kabınızın üçte birini süt ile doldurun
Unutmayın, köpürürken sütün hacmi yaklaşık 3 kat artacaktır
2)
Espresso makineniz ısıtıma konumunda olsun
3)
Makinenizde birikmiş suları temizlemek için buhar vanasını hızlıca açıp kapayın
4)
Süt kabınızı, espresso makinesinin buhar püskürtücüsünü içine alacak kadar kaldırın ve buhar vanasını açın
5)
Süt kabınızı bu sefer -yavaşça- aşağıya doğru indirin
Püskürtücünün ucu, süt yüzeyinin derinlerinde olmasın
Yüzeyin hemen altı iyi bir noktadır
6)
Süt köpüğünüz istediğiniz seviyeye gelince buhar vanasını kapatın
7)
Köpüğünüz hazır olsa da işiniz henüz bitmedi! :-) Buhar püskürtücüsündeki sütü temizlemek için buhar vanasını bir kaç saniye kadar açın
Temizliğin son adımı olarak da püskürtücünün süte giren kısmını nemli bir bezle silin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul