Konu
:
Boza Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Boza Tarifi
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Boza Tarifi
boza nasıl hazırlanır - boza hakkında - boza yapılışı
1 kap bulgur bol su ile yikanmis
3/4 kap seker
1 ck vanilya esansi
Mayalamak icin:
7 gr kuru maya
1/4 kap ilik su
2 yk seker
7 gr kuru maya
Uzeri icin:
Sari leblebi
Tarcin
Hazırlanışı
Buyuk bir tencerede bulguru geceden suya bastirin
Ertesi sabah uzerine su ilave edin ve yumusayana kadar kisik ateste pisirin
Asagi yukari 3 saat kadar suruyor aralarda azar azar su ilave edin
Buyuk porselen veya cam bir kasenin uzerine tel suzgeci yerlestirin
Bulguru icine bosaltin ve kasigin tersi ile ezerek suzdurun (resim)
Aralarda suzgecin uzerinde biriken tortuyu atin
Kucuk bir kasede mayayi 1/4 kap ilik su ve 2 yk seker ile karisitirip eritin
10 dakika bekletin maya kopuk kopuk olsun
Karisimi suzulmus bulgurun icine ilave edin iyice karisitirin
Uzerini tulbent ile ortup mayalanmaya birakin (resim)
Bozanin acilasmamasi icin mayalanma sirasinda aralarda karisitirin
Mutfak aaagahinin uzerinde asagi yukari 3 gunde istenilen koku ve eksime olusuyor
3
gun sonunda vanilya esansi ve sekeri ilave edin
Kivamini ayarlamak icin azar azar su koyup karisitirin
Ikram etmeden once bir aksam buzdolabinda bekletin
Servis yaparken uzerine tarcin sepin yanina sari leblebi koyun
Cam kavanoz veya porselen icinde buz dolabinda muhafaza edin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul