Yalnız Mesajı Göster

Karpuzlu Karışık Kokteyl

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Karpuzlu Karışık Kokteyl



Karpuzlu Karışık Kokteyl Tarifi - Karpuzlu Karışık Kokteyl Nasıl Yapılır - Karpuzlu Karışık Kokteyl Malzemeleri


Karpuzlu Karışık Kokteyl


Karpuz mevsimi geçmeden bunu da ekleyeyim Bu içecek için; yenecek hali kalmayan, fakat atılmaya da kıyılamayan bütün meyveleri kullanabilirsiniz


Benim yaptığımın çoğunluğunu karpuz oluşturuyordu Aklınıza gelen her türlü meyveyi kullanabilirsiniz, benim kullandıklarım;

- Karpuz – Annemin birgün önce kestiği, fakat o akşam fazla talep görmediği için saklama kabında bekleyen dilimlenmiş karpuzları kullandım

- Armut – Dolapta bekleye bekleye kimi yerleri hafif çürümeye başlamıştı Çürüyen yerlerini kestim, geride kalan kısımları kullandım

- Üzüm – Artık salkımlarından ayrılmaya başlayan taneleri güzelce yıkayıp kullandım

- Muz – Tadı çok güzel bir meyve olsa da, 1 adet muzda bulunan meyve suyu damlacığı “1″… Evet, sadece 1 damlacık “pıt” etti, ne eksik, ne fazla

- Ananas – Bir önceki akşam, konservesinden artan 1 dilim ve bir miktar da suyu vardı

- Şeftali

- Nektarin


Bütün malzemeleri katı meyve sıkacağına attım Kenarda biriken posaları da 1 – 2 sefer kullandım iyice suyunun çıkması için

Alıntı Yaparak Cevapla