Konu
:
Zencefilli Martini
Yalnız Mesajı Göster
Zencefilli Martini
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Zencefilli Martini
Zencefilli Martini Tarifi - Zencefilli Martini Nasıl Yapılır - Zencefilli Martini Malzemeleri
Malzeme Listesi
90 Mililitre Votka
15 Mililitre Zencefil Şurubu*
Yarım Çay Kaşığı Lime (Misket Limonu) Suyu (Taze Sıkılmış )
1 Dilim Limon yada Misket Limonu (lime)
Yeterince Buz
1 Adet Limon
8 Adet Zencefil (Doğranmış, kabuğu soyulmuş , Taze)
235 Mililitre Şeker
470 Mililitre Su
Zencefilli Martini Nasıl Yapılır?
Dikkat bu tarifi evinizde zencefil şurubu mevcut değilse uygulamaya başlamayınız, zencefil şurubu tarifi tarifin içerisine eklenmiştir
Zencefil Şurubu : Limonun kabuğunu sebze kabuk soyucusu ile soyun
Kabuğu fazla derin kesmemeye özen gösterin
Limon ve zencefilleri blendera atıp karıştırın
Karışan malzemeyi bir sos tenceresine koyun içine şeker ve suyu ekleyip kaynama noktasına biraz altına gelene kadar yani yaklaşık 15 dakika pişirin
Karışımı süzdükten sonra soğutun
Buzdolabından 1 hafta bekletilmesi tavsiye edilir
Ginger Martini: Buzu kulplu küçük bir kapaklı sürahi yada kokteyl karıştırıcısına koyunuz
Ardından Votkayı, zencefil şurubunu ve Misket Limonu suyunu ekleyiniz
Kapağını kapatıp kuvvetli bir şekilde karıştırınız
Yaklaşık 30 saniye karıştırdıktan sonra malzemelerin karıştığına emin olup servis edin
Kokteyl bardağı ile servis etmeniz önerilir
Afiyet Olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul