Konu
:
Fas Usulü Naneli Çay
Yalnız Mesajı Göster
Fas Usulü Naneli Çay
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Fas Usulü Naneli Çay
Naneli Çay Tarifi - Naneli Çay Yapılışı - Naneli Çay Nasıl Yapılır - Naneli Çay Malzemeleri
Kullanılacak malzeme:
1+1/2 tatlı kaşığı çay (Fas'lılar genellikle siyah çay kullanırlar),
4 tatlı kaşığı toz şekeri,
1 avuç dolusu taze nane (yaprağı ve sapıyla birlikte)
Yapımı: Büyük bir çaydanlığı ateşe oturtmalı
Demlik diye isimlendirilen 3/4 litrelik küçük bir çaydanlığa çayı boşaltmalı
Ateşteki çaydanlıktaki su kaynayınca bu
radan alınacak bir bardaklık kaynar suyu demlikteki çayın üstüne dökmeli
Demliğin ağzını örttükten sonra bunu çalkalamalı ve içindeki suyu yavaşça ağzından dökmeli
Hemen demliğe toz şekeriyle iyice yıkanmış naneyi katmalı ve kaynar suyla doldurduktan sonra ateşteki büyük çaydanlığın ağzına oturtmalı
Demlikteki karışım böylece altındaki kay
nar suyun etkisiyle 5-6 dakika kadar demlendirilmeli
Bu sürenin sonunda bir bardağa iki - üç damla çay boşaltmalı
Tadına bakmalı
Fazla acı gelirse gereği kadar şeker atıp karıştırmalı ve birkaç dakika daha demlendirip bu demi servis yapmalı
Bu naneli çayı çok kuvvetli bulanlar alttaki büyük çaydanlıktaki kaynar sudan yararlanarak istedikleri kadar hafifletebilirler
(Fas'lılar su katmadan içmektedirler)
Demlikteki naneli çay suyu bitince içindeki artık atılmaz
Buna 1 kaşık çay, dört-beş yaprak taze nane ve isteğe uygun şekerle kaynar su katıp yeniden demlemeli ve böylece servis yapmalı
Demliğin dibindeki artıklar bir hayli çoğalıncaya kadar atılmaz
Her defasında bir miktar çayla nane ve şeker katılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul