Yalnız Mesajı Göster

Fırınlanmış Armut Püreli Bellini

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fırınlanmış Armut Püreli Bellini



Fırınlanmış Armut Püreli Bellini Tarifi - Fırınlanmış Armut Püreli Bellini Nasıl Yapılır - Fırınlanmış Armut Püreli Bellini Malzemeleri




Malzeme Listesi


1 Şişe Kızarmış Armut Püresi*

750 Mililitre Şampanya

2 Adet Armut Nektarı

1 Çay Kaşığı Bal


Armut Püresi için,

2 Tatlı Kaşığı Bal

2 Adet Armut


Fırınlanmış Armut Püreli Bellini Nasıl Yapılır?


Dikkat bu içeceği hazırlamaya başlamadan önce kızarmış Armut püresini hazırlamanız gerekmektedir !


Armut Püresi:


1 Fırınınızı önceden yaklaşık 190 dereceye getirerek ısıtıp hazırlayın


2 İki adet armutu alüminyum folyo ile tepsinin ortasına gelecek şekilde koyun


3 Armutların üzerine balı sürün


4 Gevşekçe üstü aralık kalacak şekilde folyolara sarın


5 Armutları fırının üst kısmına yerleştirin ve tereyağı kıvamına gelene kadar yani yaklaşık 50-60 dakika pişiriniz


6 Fırından çıkardıktan sonra soğumalarını bekleyin, soğuduktan sonra kabuk ve çekirdeklerini çıkarıp blenderda püre kıvamına gelene kadar karıştırınız


7 Daha sonra buzdolabında soğutun


Bellini:


1 Bir yemek kaşığı kızarmış armut püresini bir şampanya kadehine koyduktan sonra üzerine bardağın çeyreği kadar armut nektarı ekleyin


2 Bardak dolana kadar şampanya koyun


3 Her kadeh için işlemi tekrarlayınız


Afiyet Olsun

Alıntı Yaparak Cevapla