Konu
:
Fırınlanmış Armut Püreli Bellini
Yalnız Mesajı Göster
Fırınlanmış Armut Püreli Bellini
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Fırınlanmış Armut Püreli Bellini
Fırınlanmış Armut Püreli Bellini Tarifi - Fırınlanmış Armut Püreli Bellini Nasıl Yapılır - Fırınlanmış Armut Püreli Bellini Malzemeleri
Malzeme Listesi
1 Şişe Kızarmış Armut Püresi*
750 Mililitre Şampanya
2 Adet Armut Nektarı
1 Çay Kaşığı Bal
Armut Püresi için,
2 Tatlı Kaşığı Bal
2 Adet Armut
Fırınlanmış Armut Püreli Bellini Nasıl Yapılır?
Dikkat bu içeceği hazırlamaya başlamadan önce kızarmış Armut püresini hazırlamanız gerekmektedir !
Armut Püresi:
1
Fırınınızı önceden yaklaşık 190 dereceye getirerek ısıtıp hazırlayın
2
İki adet armutu alüminyum folyo ile tepsinin ortasına gelecek şekilde koyun
3
Armutların üzerine balı sürün
4
Gevşekçe üstü aralık kalacak şekilde folyolara sarın
5
Armutları fırının üst kısmına yerleştirin ve tereyağı kıvamına gelene kadar yani yaklaşık 50-60 dakika pişiriniz
6
Fırından çıkardıktan sonra soğumalarını bekleyin, soğuduktan sonra kabuk ve çekirdeklerini çıkarıp blenderda püre kıvamına gelene kadar karıştırınız
7
Daha sonra buzdolabında soğutun
Bellini:
1
Bir yemek kaşığı kızarmış armut püresini bir şampanya kadehine koyduktan sonra üzerine bardağın çeyreği kadar armut nektarı ekleyin
2
Bardak dolana kadar şampanya koyun
3
Her kadeh için işlemi tekrarlayınız
Afiyet Olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul