Yalnız Mesajı Göster

Soslu Dil Balığı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Soslu Dil Balığı



Soslu Dil Balığı Tarifi - Soslu Dil Balığı Yapılışı - Soslu Dil Balığı Nasıl Yapılır - Soslu Dil Balığı Malzemeleri

8 adet dil balığı filetosu

5 çorba kaşığı su

1 küçük baş kıyılmış soğan

25 gr tereyağı

180 gr küçük boy mantar

3 tatlı kaşığı limon suyu

2 yumurta sarısı

3 çorba kaşığı krem

toz kırmızı biber

karabiber

tuz


Dil balığı filetolarını tuzlayıp karabiberleyin Geniş bir tavaya, suyu ve kıyılmış soğanı koyun Kaynayınca içine balık filetolarını yerleştirerek kapağını kapatın Hafif ateşte 8-10 dakika kadar yavaş yavaş kaynatarak pişirin

Tencerede tereyağını eritin İçine mantarları ve 2 tatlı kaşığı limon suyunu ilave edin Tuz, kırmızı biber ve karabiber atarak tencerenin kapağını kapatın ve 2 dakika kadar, sık sık tencereyi sallayarak pişirin Bir kevgirle balıkları sıcak bir servis tabağına alın Balıkların üzerine mantarları koyun Balığın suyunu mantarların suyuna karıştırın ve zaman zaman karıştırarak hafif ateşte 2-3 dakika kaynatın 2 yumurta sarısını kremle çırpın Kaynayan balık suyundan içine bir parça ekleyerek karıştırın Daha sonra elde etiğiniz karışımı balık ve mantar suyuna yavaş yavaş, karıştırarak ilave edin Tencereyi tekrar ateşe koyarak, karışııra karıştıra, sos koyulaşıncaya kadar kaynatmadan hafif ateşte pişirin Kalan 1 tatlı kaşığı limon suyunu sosun üzerine ilave edin ve batığın üzerine bu sosu dökerek, hemen sıcak sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla