Konu
:
Karabiberli Taze Tonbalığı Dilimleri
Yalnız Mesajı Göster
Karabiberli Taze Tonbalığı Dilimleri
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Karabiberli Taze Tonbalığı Dilimleri
Karabiberli Taze Tonbalığı Dilimleri Tarifi - Karabiberli Taze Tonbalığı Dilimleri Nasıl Yapılır - Karabiberli Taze Tonbalığı Dilimleri Malzemeleri
Malzemeler (4 kişilik)
* 4 dilim taze tonbalığı (200 gram)
* 320 gram konserve gümüş soğan turşusu
* 200 gram havuç
* 200 gram turp
* Beyaz şarap sirkesi
* Toz şeker
* Sızma zeytinyağı
* Tuz
* Tane karabiber
Yemek Tarifi
Havuç ve turbu soyup ayıklayın
Mandolin kullanarak dilimleyin
Mandolinle dilimlediğiniz turbu 50ml sirke, 500ml su, 10 gram toz şeker, 10 gram tuz ve 10 gram tane karabiberle tencerede kaynatın
2 dakika sonra içinden turbu alıp tencereye havucu ekleyin
1 dakika sonra havucu da turpla aynı kaba alın
Zeytinyağı ve bir tutam tuzla tatlandırın
Konserve gümüş soğan turşusunu 3 dakika suyuyla kaynatıp erittiğiniz 30 gram toz şekerle tavada buharlaşana kadar pişirin
Tane karabiberi ezin (Karabiberin aroması kullanılacak, acılığı daha da artacaktır
Tane karabiberin tozunu kullanmayın)
Taze tonbalığına zeytinyağı sürdükten sonra yanlarını ezdiğiniz tane karabibere bulayıp yapışmaz yüzeyli tavada en fazla 1 dakika balığın her iki tarafını da soteleyin
Taze tonbalığını sıcak gümüş soğan, soğuk turp ve havuç harcıyla birlikte servis tabağına alıp servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul