Konu
:
Kızartılmış Kalamar Halkaları
Yalnız Mesajı Göster
Kızartılmış Kalamar Halkaları
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kızartılmış Kalamar Halkaları
Kızartılmış Kalamar Halkaları Tarifi - Kızartılmış Kalamar Halkaları Nasıl Yapılır - Kızartılmış Kalamar Halkaları Malzemeleri
Kızartılmış kalamar halkaları malzemeleri (4 kişilik)
* 250 gram milföy hamuru
* 2 adet tüp kalamar
* Mısır unu
* Susam
* Toz kekik
* Aromatik yeşillikler (karışık marul, nane, fesleğen, dereotu, frenkmaydanozu, tarhun)
* Sızma zeytinyağı
* Kızartmalık sıvı yağ
* Tuz
* Karabiber
Kızartılmış kalamar halkaları tarifi
1
Milföy hamurunu merdaneyle dikdörtgen olacak şekilde açın
Üzerine soğuk su sürüp bir tutam kekik, susam, tuz ve karabiber serpin
Hamuru yarıya katlayıp tekrar açın
Üzerine soğuk su sürüp tekrar kekik, susam, tuz ve karabiber serpin
Katladıktan sonra 3mm kalınlığında açın
Hamuru bir parmak kalınlığında şerit kesip uç kısımlarını birbirine ters şekilde kıvırarak şekillendirin
Baton milföyleri yağlı pişirme kağıdı serili fırın tepsisine dizin
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 12 dakika pişirin
2
Kalamarları ince yuvarlak kesip mısır ununa bulayın
Kızgın yağda pembeleşinceye kadar kızartın
Baharatlı baton milföylere kızarttığınız kalamarları dizin
3
Baharatlı baton milföylere dizili kalamarları karışık aromalı yeşilliklerle servis tabağına alın
Üzerine zeytinyağı gezdirip tuz serptikten sonra servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul