Konu
:
Dil Balığı - Japonya
Yalnız Mesajı Göster
Dil Balığı - Japonya
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Dil Balığı - Japonya
Dil Balığı Tarifi - Dil Balığı Yapılışı - Dil Balığı Nasıl Yapılır - Dil Balığı Malzemeleri
1 adet dil balığı
un
4 dilim beyaz tost ekmeği
3 yeşil sivri biber
2 yumurta
1 limon
sıvıyağ
Dil balığını temizleyin bol su ile yıkayın
Filetolarını ince dilimler halinde çıkarın
Filetoları çıkarırken kılçıklarını bütün olarak, üzerlerinde zar gibi et kalacak şekilde çıkartın
Bu işlemleri balıkçınıza da yaptırabilirsiniz
Balıkların ortalarından çıkan bütün haldeki kılçıkları iki ucundan çöp şişlere geçirin
Kılçığın gövde kısmı "sol anahtarı" gibi bombeli kalsın
Bir kenara 3 saat kadar kurumaya bırakın
3 saat sonra, hazırladığınız kılçığı, çok kızgın yağda kahverengi oluncaya kadar kızartın
Süs olarak kullanmak üzere saklayın
Küçük yeşil biberlerin sapları ile birlikte başlarını kesin bir kenara bırakın
Limonu dilimlere bölün
Tost ekmeklerini küçük küpler halinde kesin
Derince bir tabağa koyun
Yumurtaların beyazını sarısından ayırın, beyazlarını bir çatalla biraz çırpın
Derin bir tavada sıvıyağı kızdırın
Küçük kesilmiş ekmekleri tavada iyice kızdırdığınız yağa atın ve 1-2 dakika ekmekler pembeleşinceye kadar kızartın
Bir tabağa alın
Yine kızgın yağa biberleri atın, bir çevirip çıkartın
İnce ince ve uzun olarak dilimlenmiş dil balığı filetolarını una bulayın
Filetoları kızgın yağa atın ve pembeleşince hemen çıkartın
Balıklar kendiliklerinden hafif kıvrılacaklardır
Dil balıklarını çok kızartmamaya dikkat edin
Daha sonra bir servis tabağına, çöp şişe geçirerek kurutup, kızartmış olduğunuz balık kemiğini çöp şişten çıkartarak bir kavun kabuğu gibi koyun
İçine kızarmış dil balıklarını, ve yanına kızarmış biberleri sıralayın
Limon dilimleri ile süsleyerek servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul