Yalnız Mesajı Göster

Fırında Soslu Alabalık

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fırında Soslu Alabalık



Fırında Soslu Alabalık Tarifi - Fırında Soslu Alabalık Nasıl Yapılır - Fırında Soslu Alabalık Malzemeleri


Malzeme Listesi


* 4 Adet Alabalık

* 4 Adet Defne Yaprağı

* 3 Adet Domates

* 3 Adet Biber (Çarliston)

* Yarım Adet Limon Suyu

* 1,5 Yemek Kaşığı Tereyağı

* 1 Yemek Kaşığı Un

* 6 Diş Sarımsak

* 1 Tutam Karabiber

* 1 Tatlı Kaşığı Salça

* 1 Adet Soğan

* 1 Tatlı Kaşığı Pul Biber


Fırında Soslu Alabalık Nasıl Yapılır?


1 Soğanı yarım ay şeklinde doğrayarak bir kaşık tereyağı ve bir kaşık sıvıyağda pembeleşinceye dek kavurun


2 Sarımsakları doğrayarak ilave edin Salçayı da tavada kavurarak yarım çay kaşığı su ile çözdürün


3 Domatesleri rendeleyin ya da yemeklik doğrayarak soğanlara ilave edin


4 Bir yemek kaşığı unu bir çay bardağı su ile bir kasenin içinde çırpın Daha sonra bu karışımı yavaş yavaş ve sürekli karıştırarak tavadaki domates ve soğanlara ilave edin ve 5 dakika daha pişirin


5 Ocağın altını kapattıktan sonra baharatları ekleyin Yarım limonun suyunu sıkarak ilave edin


6 Küçük fırın tepsisinin alt tarafına aliminyum folyo serin Balıkları ortadan ikiye keserek ve sırt kısımları tepside olacak şekilde yerleştirin


7Her bir balık diliminin üzerine birer yaprak defne yaprağı koyun


8 Hazırladığınız sosu balıkların üzerine paylaştırın Yeşil biberleri yaklaşık bir santim olarak doğrayarak balıkların üzerine serpin


9 Tepsinin üzerini aliminyum folyo ile kapatın


10 180 derece önceden ısıtılmış fırında 45 dakika pişirin Daha sonra üzerindeki folyoyu alarak 5 dakika daha fırınlayın


11 Sıcak olarak servis yapın


Afiyet Olsun

Alıntı Yaparak Cevapla