Konu
:
Fırında Soslu Alabalık
Yalnız Mesajı Göster
Fırında Soslu Alabalık
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Fırında Soslu Alabalık
Fırında Soslu Alabalık Tarifi - Fırında Soslu Alabalık Nasıl Yapılır - Fırında Soslu Alabalık Malzemeleri
Malzeme Listesi
* 4 Adet Alabalık
* 4 Adet Defne Yaprağı
* 3 Adet Domates
* 3 Adet Biber (Çarliston)
* Yarım Adet Limon Suyu
* 1,5 Yemek Kaşığı Tereyağı
* 1 Yemek Kaşığı Un
* 6 Diş Sarımsak
* 1 Tutam Karabiber
* 1 Tatlı Kaşığı Salça
* 1 Adet Soğan
* 1 Tatlı Kaşığı Pul Biber
Fırında Soslu Alabalık Nasıl Yapılır?
1
Soğanı yarım ay şeklinde doğrayarak bir kaşık tereyağı ve bir kaşık sıvıyağda pembeleşinceye dek kavurun
2
Sarımsakları doğrayarak ilave edin
Salçayı da tavada kavurarak yarım çay kaşığı su ile çözdürün
3
Domatesleri rendeleyin ya da yemeklik doğrayarak soğanlara ilave edin
4
Bir yemek kaşığı unu bir çay bardağı su ile bir kasenin içinde çırpın
Daha sonra bu karışımı yavaş yavaş ve sürekli karıştırarak tavadaki domates ve soğanlara ilave edin ve 5 dakika daha pişirin
5
Ocağın altını kapattıktan sonra baharatları ekleyin
Yarım limonun suyunu sıkarak ilave edin
6
Küçük fırın tepsisinin alt tarafına aliminyum folyo serin
Balıkları ortadan ikiye keserek ve sırt kısımları tepside olacak şekilde yerleştirin
7
Her bir balık diliminin üzerine birer yaprak defne yaprağı koyun
8
Hazırladığınız sosu balıkların üzerine paylaştırın
Yeşil biberleri yaklaşık bir santim olarak doğrayarak balıkların üzerine serpin
9
Tepsinin üzerini aliminyum folyo ile kapatın
10
180 derece önceden ısıtılmış fırında 45 dakika pişirin
Daha sonra üzerindeki folyoyu alarak 5 dakika daha fırınlayın
11
Sıcak olarak servis yapın
Afiyet Olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul