Yalnız Mesajı Göster

Fırında Soğanlı Hamsi

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fırında Soğanlı Hamsi



Fırında Soğanlı Hamsi Tarifi - Fırında Soğanlı Hamsi Nasıl Yapılır - Fırında Soğanlı Hamsi Malzemeleri




Malzeme Listesi


1 Kilogram Hamsi

Yarım Demet Maydanoz

2 Adet Soğan

2 Çay Kaşığı Karabiber

2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı

1 Adet Limon


Fırında Soğanlı Hamsi Nasıl Yapılır?


1 Hamsileri kafalarından tutup kopararak, kafasını koparırken de işaret parmağınız ile içini çıkararak temizleyin ve güzelce yıkayın


2 Soğanları önce ikiye bölün ve daha sonra yarım ay şeklinde doğrayın Malzemeleri haramanlayabileceğiniz bir kaba alın


3 Maydanozları ince ince kıyarak soğanlara ilave edin Tuz ve karabiberi ekleyin Dilerseniz maydanoz eklemeyebilirsiniz


4 Suyu süzülen hamsileri soğanlarla birlikte harmanlayın Eğer hamsileriniz fazla yağlı değil ise bir iki yemek kaşığı zeytinyağı da ekleyebilirsiniz


5 Fırın kağıdını tepsinin üzerine serin Soğanlarla birlikte harmanladığınız hamsileri sadece bir kat olacak şekilde tepsiye dizin


6 Bir adet limonu dilimleyerek tepsinin üzerine yerleştirin


7 Önceden ısıttığınız 190 derece fırında 45-50 dakika kadar pişirin


8 Sıcak olarak servis yapın

Not:

Hamsiyi bu şekilde fırında soğan ve maydanozla tadlandırarak pişirmek, kızartmak için harcayacağınız vakitten tasarruf olacaktır Ayrıca kızartmadan daha sağlıklıdır


Afiyet Olsun

Alıntı Yaparak Cevapla