Konu
:
Tereyağında Alabalık Tava
Yalnız Mesajı Göster
Tereyağında Alabalık Tava
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tereyağında Alabalık Tava
Tereyağında Alabalık Tava Tarifi - Tereyağında Alabalık Tava Nasıl Yapılır - Tereyağında Alabalık Tava Malzemeleri
Malzeme Listesi
2 Adet Alabalık
4 Diş Sarımsak
1 Çay Kaşığı Tuz
Kızartmak için
1 Çay Bardağı Sıvı Yağ
3 Yemek Kaşığı Yer Elması
Tereyağında Alabalık Tava Nasıl Yapılır?
1
Alabalıkları temizleyip kafa kısımlarını keserek fileto haline getirin ve yıkayın
Eğer kafaları ile birlikte ve bütün olarak kızartmak isterseniz, tavaya daha fazla tereyağı koymanız gerekir
2
Sarımsağı havanda bir çay kaşığı tuz ile dövün
3
Suyu süzülen ya da kuruladığınız alabalıkların dışına ve içine her bir balığa ikişer adet olacak şekilde dövülmüş sarımsakları sürün
4
İki kaşık tereyağını ve yarım bardak sıvıyağı tavaya alarak kızdırın
Sıvıyağı tereyağının yanmasını engellemek için mutlaka ekleyin
5
Yağ kızdıktan sonra ocağın altını biraz kısın ve orta hararetli ateşte alabalıkların her iki tarafı da kızarana dek pişirin
6
Havlu kağıt üzerine alarak fazla yağını alın ve sıcak olarak servis yapın
Afiyet Olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul