Yalnız Mesajı Göster

Tereyağında Alabalık Tava

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tereyağında Alabalık Tava



Tereyağında Alabalık Tava Tarifi - Tereyağında Alabalık Tava Nasıl Yapılır - Tereyağında Alabalık Tava Malzemeleri




Malzeme Listesi


2 Adet Alabalık

4 Diş Sarımsak

1 Çay Kaşığı Tuz


Kızartmak için

1 Çay Bardağı Sıvı Yağ

3 Yemek Kaşığı Yer Elması


Tereyağında Alabalık Tava Nasıl Yapılır?


1 Alabalıkları temizleyip kafa kısımlarını keserek fileto haline getirin ve yıkayın Eğer kafaları ile birlikte ve bütün olarak kızartmak isterseniz, tavaya daha fazla tereyağı koymanız gerekir


2 Sarımsağı havanda bir çay kaşığı tuz ile dövün


3 Suyu süzülen ya da kuruladığınız alabalıkların dışına ve içine her bir balığa ikişer adet olacak şekilde dövülmüş sarımsakları sürün


4 İki kaşık tereyağını ve yarım bardak sıvıyağı tavaya alarak kızdırın Sıvıyağı tereyağının yanmasını engellemek için mutlaka ekleyin


5 Yağ kızdıktan sonra ocağın altını biraz kısın ve orta hararetli ateşte alabalıkların her iki tarafı da kızarana dek pişirin


6 Havlu kağıt üzerine alarak fazla yağını alın ve sıcak olarak servis yapın


Afiyet Olsun

Alıntı Yaparak Cevapla