Konu
:
Sardalye Buğulaması
Yalnız Mesajı Göster
Sardalye Buğulaması
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sardalye Buğulaması
Orta büyüklükteki bir tepsiyi hafifce sıvı yağ ile yağlayınız ve halkalar halinde kesilmiş 5 adet domateslerin yarısını bir sıra halinde diziniz
500 gram temizlenmiş olan (Pullarından, bagırsaklarından ve solungaçlarından)sardalyaların aralarına ufak parçalar halinde doğranmış 7 diş sarımsağın tamamını yerleştiriniz , balıkların üzerine yeterince tuz ve karabiber serpiştiriniz
Balıkların üzerine ince halkalar halinde dilimlenmiş 2 adet limonun tamamı ile çekirdekleri çıkartıldıktan sonra , uzun şeritler halinde kesilmiş 7 adet çarliston biberlerin tamamı ile halkalar halinde kesilmiş domateslerin kalanını yerleştiriniz ve balıkların üstünü örtünüz
Tepsiye yarım çay bardağı likit yağ ile bir çay bardağı su ilave ediniz; tepsinin üstü bir kapak ile kapatılarak orta ateşte 45 dakika kadar pişirilir
(Biber ve domateslerin ölmesi yemeğin piştiğini gösterir) Tepsinin suyunun zaman zaman kontrol edilmesinde de fayda vardır
Eğer su biterse ilave edilebilirsiniz
Afiyet olsun
Kaynak:NuriDeniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul