Konu
:
Sardalye Balığı İzgarası Nasıl Yapılır
Yalnız Mesajı Göster
Sardalye Balığı İzgarası Nasıl Yapılır
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sardalye Balığı İzgarası Nasıl Yapılır
1, 5 kilo sardalya balığının kafalarını koparınız ve içlerinide elinizle veya ufak meyve bıçağı ile temizleyiniz
Üstündeki pulları ise parmaklarınızla temizleyiniz
Kapaklı tel ızgarayı veya normal tel ızgarayı açıp, alt kapagına 15 adet asma yaprağını diziniz
Bunların üzerinede Sardalyaları bir sıra halinde diziniz
Sardalyaları tuzladıktan sonra asma yapraklarının kalanlarını 15 adet balıkların üzerine dizip tel ızgaranın kapağını kapatınız
Kor haline gelmiş mangal kömürü üzerinde önce bir tarafını, sonra diğer tarafını çevirerek kızartınız
Kırmızı soğan, Limon vede roka ile servis yapınız
NOT:Eğer mangal ateşini kullanmaktan mahrumsanız aynı işlemi elektrikli ızgara veya kapağı açık fırında da yapabilirsiniz
Balık yanında mutlaka taze emek ve tatlı olarakta beyaz helva önerebilirim
Kaynak: Nuri Deniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul