Yalnız Mesajı Göster

Sardalye Balığının Tavası

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sardalye Balığının Tavası



1, 5 kilo sardalya balığını pullarından baş parmağınız ile veya meyve bıçağı tersi ile iyice temizleyiniz


Ardından başparmağınız veya ufak bıçak ile solungaçlarınıda kesip çıkartınız ve ılık su altında iyice yıkayınız ve süzmek için bir süzgeçe koyunuz


Ayrı bir kase içerisine 2 yumurtayı kırınız üzerine bulamaç oluncaya kadar 8 çorba kaşığı un , su ve birazcık tuz ilave ediniz


Diğer taraftan çelik tavanızın içerisine 4 su bardagı ayçiçek yağını koyunuz ve yanmayacak biçimde kızdırınız


Balıklarınızı yumurtalı unun içerisine maşa ile veya kuyruklarından tutarak kızgın tavaya yerleştiriniz


Her iki tarafını da pişirdikten sonra temiz bir porselen tabak içerisine alınız, limon sıkarak ve kırmızı soğan eşliğinde servis yapınız Afiyet olsun


Kaynak:Nuri DENİZ

Alıntı Yaparak Cevapla