Konu
:
Sardalye Balığının Tavası
Yalnız Mesajı Göster
Sardalye Balığının Tavası
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sardalye Balığının Tavası
1, 5 kilo sardalya balığını pullarından baş parmağınız ile veya meyve bıçağı tersi ile iyice temizleyiniz
Ardından başparmağınız veya ufak bıçak ile solungaçlarınıda kesip çıkartınız ve ılık su altında iyice yıkayınız ve süzmek için bir süzgeçe koyunuz
Ayrı bir kase içerisine 2 yumurtayı kırınız üzerine bulamaç oluncaya kadar 8 çorba kaşığı un , su ve birazcık tuz ilave ediniz
Diğer taraftan çelik tavanızın içerisine 4 su bardagı ayçiçek yağını koyunuz ve yanmayacak biçimde kızdırınız
Balıklarınızı yumurtalı unun içerisine maşa ile veya kuyruklarından tutarak kızgın tavaya yerleştiriniz
Her iki tarafını da pişirdikten sonra temiz bir porselen tabak içerisine alınız, limon sıkarak ve kırmızı soğan eşliğinde servis yapınız
Afiyet olsun
Kaynak:Nuri DENİZ
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul