Yalnız Mesajı Göster

Soslu Kılıç Nasıl Yapılır

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Soslu Kılıç Nasıl Yapılır



600 gram Kılıç balığını balıkçıdan alırken, balığın derisini yüzdürünüz, kılçıklarından ayırttırınız ve lop et halinde tatlı su altında iyice yıkayınız ve bir süzgeçte 10 dakika bekletiniz Dilimler halindeki bu lop eti düz ve geniş bir tabak içerisine tek kat olmak üzere diziniz Diğer tarafta, ayrı bir kapta 5 yemek kaşığı zeytin yağı, 2 limon suyu, bir miktar tuz vede bir miktar taze kara biberle sos hazırlayıp, balıkların üzerine gezdiriniz Daha sonrada 150 gram kaparileri, 250 gram yeşil zeytinleri vede 15 adet defne yapraklarını balıkların üzerlerine yerleştiriniz Nihayetinde Tabağı folyo ile örtünüz, serin bir ortamda sosunu emmesi için 7-8 saat bekletiniz Bu zaman sonucunda Tabağı limon dilimleri ile süsleyip, servis yapabilirsiniz Afiyet olsun


Kaynak:Nuri DENİZ

Alıntı Yaparak Cevapla