Konu
:
Soslu Kılıç Nasıl Yapılır
Yalnız Mesajı Göster
Soslu Kılıç Nasıl Yapılır
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Soslu Kılıç Nasıl Yapılır
600 gram Kılıç balığını balıkçıdan alırken, balığın derisini yüzdürünüz, kılçıklarından ayırttırınız ve lop et halinde tatlı su altında iyice yıkayınız ve bir süzgeçte 10 dakika bekletiniz
Dilimler halindeki bu lop eti düz ve geniş bir tabak içerisine tek kat olmak üzere diziniz
Diğer tarafta, ayrı bir kapta 5 yemek kaşığı zeytin yağı, 2 limon suyu, bir miktar tuz vede bir miktar taze kara biberle sos hazırlayıp, balıkların üzerine gezdiriniz
Daha sonrada 150 gram kaparileri, 250 gram yeşil zeytinleri vede 15 adet defne yapraklarını balıkların üzerlerine yerleştiriniz
Nihayetinde Tabağı folyo ile örtünüz, serin bir ortamda sosunu emmesi için 7-8 saat bekletiniz
Bu zaman sonucunda Tabağı limon dilimleri ile süsleyip, servis yapabilirsiniz
Afiyet olsun
Kaynak:Nuri DENİZ
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul