Konu
:
Kırlangıç Ve İskorpit Çorbası Nasıl Yapılır
Yalnız Mesajı Göster
Kırlangıç Ve İskorpit Çorbası Nasıl Yapılır
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kırlangıç Ve İskorpit Çorbası Nasıl Yapılır
Orta boy bir tencerenin içine, 500 gram iskorpit veya kırlangıç balığını koyup, tencereyi temiz içme suyu ile doldurunuz
Tencerenin içine yarım limon, 2 çorba kaşığı herhangi bir sirke ile bir miktar tuz koyup kaynatınız
Kaynamaya başladıktan 7 dakika sonra balığı tencereden alıp kılçık ve derilerini ayıklayıp küçük parçalara ayırınız
Ayrıca , Suyunu da çorbada kullanmak üzere ayırınız
Diğer taraftan tereyağını(2 çorba kaşığı) tavada eritiniz
İnce dilimlenmiş olan 2 adet kuru soğanı vede 5 diş sarmısağı da tereyağında, yumuşayana kadar pişiriniz
Küçük parçalar halinde doğranmış 2 adet patatesleri de ilave edip pişiriniz
Ardından da, Karışımın tamamını ayırmış olduğumuz balık suyuna ekleyiniz
Ayrıca Balıklarla birlikte 1 çay bardağı pirinci de ilave ediniz
öteki taraftada 1 demet doğranmış dereotunu ve maydanosu da ilave edip orta ateşte 25 - 30 dakika pişiriniz
Çorbayı ocaktan aldıktan sonra, ayrı bir porselen veya cam kasede 1 limon suyu ile 1 yumurtayı çırparak terbiyeli olarakta ilave edebilirsiniz
Not:
- Limonu , çorbayı içerken, isteğe göre sıkmanızı öneririm
Kaynak:Nuri DENİZ
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul