Yalnız Mesajı Göster

Fırında Uskumru

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fırında Uskumru



5 adet(4 kişilik) uskumru balığı, yukarıdan aşağıya doğru fileto şeklinde kesilir ve su altında iyice temizlenir Suyundan arındırılması için balıklar, havlu kağıt içerisinde ince tuz ile tuzlanıp temiz bir tabakta bekletilirler Diğer taraftan, 4 adet patatesi halkalar veya dilimler şeklinde kesiniz Bu patatesleri, içerisinde 4 çorba kaşığı kadar zeytin yağı bulunan alüminyum veya fırın tepsisinin içerisine yerleştiriniz Suyu alınmış hafif tuzlu balıkları estetik bir şekilde ön arka olmak üzere patates aralarına yerleştiriniz, gerekirse üzerlerine kekik, kırmızı biber ilave ediniz Geride kalan 1 bardak yağı balıkların üzerinde gezdiriniz ve balıkların üzerlerine kapanıncaya kadar iyi su ilave ediniz

Önceden 200 dereceye ısıtılmış fırında, 180 derecede, 30 dakika pişiriniz Afiyet olsun



Not: Balık yemekleri mutlaka sıcak olarak servis yapılmalıdır Fırın için bez eldiven kullanınız

Kaynak:Nuri DENİZ

Alıntı Yaparak Cevapla