Konu
:
Kalkan Balığı İzgarası
Yalnız Mesajı Göster
Kalkan Balığı İzgarası
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kalkan Balığı İzgarası
KALKAN BALIĞI IZGARASI NASIL YAPILIR :
Kalkan balığı uzun dilimler halinde kesildikten sonra, tatlı su ile iyice yıkanır
Havlu peçete ile suyundan arındırılıp, yan taraftaki bir tabağın içine konur
Geniş bir tabakta, yeterli miktardaki zeytin yağı içerisinde 15 dakika kadar balıkları bekletiniz
Diğer tarafta hazırlanmış olan orta ısıdaki(15o C) ızgarada balıkların iki yüzünüde iyice pişiriniz
Pişen balıkları, uzunca bir tabak içerisine yerleştiriniz
Yanında da Kırmızı soğan, yeşillikler ve limon ile herkese servis yapınız
Balıktan sonra Beyaz helva yemeyide ihmal etmeyiniz
Afiyet olsun
Kaynak: Nuri DENİZ
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul