Yalnız Mesajı Göster

Kalkan Balığı İzgarası

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kalkan Balığı İzgarası



KALKAN BALIĞI IZGARASI NASIL YAPILIR :


Kalkan balığı uzun dilimler halinde kesildikten sonra, tatlı su ile iyice yıkanır Havlu peçete ile suyundan arındırılıp, yan taraftaki bir tabağın içine konur


Geniş bir tabakta, yeterli miktardaki zeytin yağı içerisinde 15 dakika kadar balıkları bekletiniz


Diğer tarafta hazırlanmış olan orta ısıdaki(15o C) ızgarada balıkların iki yüzünüde iyice pişiriniz


Pişen balıkları, uzunca bir tabak içerisine yerleştiriniz Yanında da Kırmızı soğan, yeşillikler ve limon ile herkese servis yapınız Balıktan sonra Beyaz helva yemeyide ihmal etmeyiniz



Afiyet olsun


Kaynak: Nuri DENİZ

Alıntı Yaparak Cevapla