Yalnız Mesajı Göster

Tereyağında Alabalık Nasıl Yapılır

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tereyağında Alabalık Nasıl Yapılır



TEREYAĞINDA ALABALIK NASIL YAPILIR:


Eğer evinizde 4 kişi iseniz, kişi başına 1 alabalık olmak üzere 4 alabalık balıkçıdan satın alınır


Balıklar tatlı su ile yıkandıktan sonra, uzunlamasına doğru, ortalarından kesilir ve kanından, pisliginden iyice arındırılır Porselen bir tabağın içine yerleştirilirler Suyundan arındırılması için kagıt peçete yeterli olacaktır


Su ile yıkanmış Kiremitlere veya Teflon Tencereye balıkları diziniz


Daha önceden yuvarlak halkalar şeklinde kesilmiş olan Patatesleri, balıkların üzerine yerleştiriniz


Balıkların ve patateslerin üzerine tereyağını ince parçalar halinde olmak üzere koyunuz, üzerlerine arzuya göre ince billur tuz, Karabiber ve Defne yapraklarını ilave ediniz


Daha önceden ısısı 200 Cye ayarlanmış sıcak fırının içine Kiremitleri veya Tencereyi yerleştiriniz


Pişirme süresi40 dakıkadırAfiyet olsun


Not:Mutfaktaki kokuyu yok etmek için yan tarafta bir mumu yanık bırakınız


Kaynak:Nuri DENİZ

Alıntı Yaparak Cevapla