Konu
:
Tereyağında Alabalık Nasıl Yapılır
Yalnız Mesajı Göster
Tereyağında Alabalık Nasıl Yapılır
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tereyağında Alabalık Nasıl Yapılır
TEREYAĞINDA ALABALIK NASIL YAPILIR:
Eğer evinizde 4 kişi iseniz, kişi başına 1 alabalık olmak üzere 4 alabalık balıkçıdan satın alınır
Balıklar tatlı su ile yıkandıktan sonra, uzunlamasına doğru, ortalarından kesilir ve kanından, pisliginden iyice arındırılır
Porselen bir tabağın içine yerleştirilirler
Suyundan arındırılması için kagıt peçete yeterli olacaktır
Su ile yıkanmış Kiremitlere veya Teflon Tencereye balıkları diziniz
Daha önceden yuvarlak halkalar şeklinde kesilmiş olan Patatesleri, balıkların üzerine yerleştiriniz
Balıkların ve patateslerin üzerine tereyağını ince parçalar halinde olmak üzere koyunuz, üzerlerine arzuya göre ince billur tuz, Karabiber ve Defne yapraklarını ilave ediniz
Daha önceden ısısı 200 C
ye ayarlanmış sıcak fırının içine Kiremitleri veya Tencereyi yerleştiriniz
Pişirme süresi
40 dakıkadır
Afiyet olsun
Not:Mutfaktaki kokuyu yok etmek için yan tarafta bir mumu yanık bırakınız
Kaynak:Nuri DENİZ
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul