Konu
:
Tencerede Hamsili Pilavın Yapılması
Yalnız Mesajı Göster
Tencerede Hamsili Pilavın Yapılması
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tencerede Hamsili Pilavın Yapılması
Hamsi pilavı:
1 kilogram hamsi kemiklerinden ve kılçıklarından iyice temizlenir
Ve yan taraftaki tabakta bekletilir
1 çay fincanı zeytin yağı Teflon tencerede kızdırılır
İçerisine 4 adet soğan doğranır ve kavrulur
Daha önceden ılık su ile yıkanmış olan pirinç tencereye ilave edilir ve iyice karıştırılır
Kavurmaya 10 dakika kadar devam edilir
Ardından dereotu, tuz, karabiber, 1 fincan su tencereye ilave edilir
Yine iyice karıştırılır
Ocağın altı kısılır ve yarım ateşte pilav suyunu çekene kadar, kapağı kapatılmış bir şekilde pişmeye bırakılır
Ardından üzerine doğranmış dereotu da ilave edilerek pilav iyice karıştırılır ve böylece iç pilav hazır hale getirilmiş olur
Diğer taraftan, teflon tencereye 1 çorba kaşığı zeytin yağı konur
Bunun üzerinede Hamsi balıkları kuyrukları ortaya gelecek şekilde yuvarlak bir halde dizilir
Ve hazırlanmış olan iç pilavın yarısı bu balıkların üzerine yerleştirilir
Bunun üzerine tekrar bir sıra daha hamsi yerleştirilir ve kalan pilav da balıkların üzerine serilir
Üzerine 2 bardak kaynar su ilave edilir
Kısık ateşte su çekene kadar pilav ve balık pişirilir
Pişen pilav ve balıklar, tencereden borcama ters çevrilerek ani bir hareketle ters yüz edilerek boşaltılır
Kaynak: Nuri DENİZ
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul