Konu
:
İzmarit Balığının İzgarası
Yalnız Mesajı Göster
İzmarit Balığının İzgarası
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
İzmarit Balığının İzgarası
İzmarit'in ızgarası:
Bu pişirme işine balıkçılar arasında boklu kebap'ta denir
İzmaritlerin derileri , diğer küçük balıkların derilerinden daha sert ve daha dikenlidir
Bunun için bu balıklar, hiç ayıklanmadan denizden çıktığı gibi kızgın ve yağlanmış ızgara üzerine alınırlar ve öylece bagırsakları ile birlikte pişirilirler
Eti beyaz ve çok lezzetli olan bu balık yenirken dikenlerinden , kabuğundan ve bagırsaklarından piştikten sonra ayıklanarak yenirler
Bu bakımdan izmarit'in ızgarasına boklu kebap denmesinin nedenide budur
Eger tava yapmak istediğimizde , İzmarit'in pulları, keskin bir bıçakla temizlenir
Deriside tulum gibi komple olarak, başından kuyruguna doğru çekilerek çıkartılır
Unlanır, kızğın ayçiçek yağında tavada pişirilir
Tavanın üstü bir kapak ile kapatılarak yagın dışarıya sıçramasının önüne geçilir
Kaynak: Nuri DENİZ
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul