Konu
:
Kalkan Balığının Tavası Nasıl Yapılır
Yalnız Mesajı Göster
Kalkan Balığının Tavası Nasıl Yapılır
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kalkan Balığının Tavası Nasıl Yapılır
Kalkan balıgı; kuyruğundan başına doğru uzunlamasına kesilir
İyice tatlı suda yıkanır
Arzuya göre hafifçe tuz ilave edilir
Geniş bir tepsi içerisindeki beyaz un içerisine kesilen balık dilimleri daldırılır ve iyice unlanması saglanır
Diğer taraftan, tavadaki kızgın ayçiçek yagı içerisine, dilimlenmiş unlu balıklar sıra ile dizilir
5 dakika kadar pişirilmeye bırakılır ve hemen ardından balıgın diger tarafı çevrilir
Her iki tarafıda pişmiş olan kalkan balığı geniş ve uzunca bir porselen tabağa yerleştirilir
Dikkat edilecek nokta pişen dilimlerin üst üste gelmemesidir
Aksi halde balıklar birbirine yapışırlar
Not: Balık mümkün olduğunca sıcak yenmelidir
Yanında yeşil kıvırcık salata bol sirkeli veya limonlu olmak üzere afiyetle yenir
Kesinlikle balık kızartırken, tavadaki yağ bitti diyerek, kızgın yag üzerine yeni yağ ilave etmeyiniz, aksi halde balık pişmemiş çiğ yag kokar
Yemekten sonra ellerinizi mutlaka sirkeli su ile durulayınız
Kaynak:Nuri DENİZ
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul