Yalnız Mesajı Göster

Kaparili Orkinos

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kaparili Orkinos



Kaparili orkinos malzemeleri (2 kişilik)


* Yarım kaşık kadar çok ince kıyılmış maydanoz

* Bir kaşık konserve kapari

* 15 kaşık zeytinyağı

* Her biri 120-150 gram ağırlığında ve 1 santim yüksekliğinde 2 dilim orkinos (ton balığı)

* Tuz

* Yarım limon

Kaparili orkinos tarifi


1 Maydanozu ayıklayıp yıkadıktan sonra kaparilerle birlikte ince ince kıyın Bu işlemi isterseniz balık pişerken de yapabilirsiniz

2 Zeytinyağını bir tavaya koyup hafifçe ısıtın Çok fazla kızmadan balıkları yerleştirin

3 Orta ateşte yaklaşık 5 dakika pişirin Bir ya da iki kez çevirin Bu sürenin sonunda çatalla yoklayarak pişip pişmediğine bakın

4 Balıkları bir tabağa alın

5 Gerekiyorsa (balık bazen çok su bırakır) ateşin altını açarak balığın saldığı suyu biraz çektirin Bu arada maydanoz ve kaparileri ilave edin

6 Tavanızı ateşten alın, yarım limonun suyunu sıkın Son bir kez daha karıştırıp balığın üzerine dökün ve servis yapın


Öneriler : İsteğinize göre sıcak, ılık ya da soğuk olarak sunabilirsiniz Sosun ve balığın çok renkli bir görünümü olmadığından birkaç domates dilimi ya da salata yaprağı ile süsleyebilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla