Konu
:
Kaparili Orkinos
Yalnız Mesajı Göster
Kaparili Orkinos
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kaparili Orkinos
Kaparili orkinos malzemeleri (2 kişilik)
* Yarım kaşık kadar çok ince kıyılmış maydanoz
* Bir kaşık konserve kapari
* 1
5 kaşık zeytinyağı
* Her biri 120-150 gram ağırlığında ve 1 santim yüksekliğinde 2 dilim orkinos (ton balığı)
* Tuz
* Yarım limon
Kaparili orkinos tarifi
1
Maydanozu ayıklayıp yıkadıktan sonra kaparilerle birlikte ince ince kıyın
Bu işlemi isterseniz balık pişerken de yapabilirsiniz
2
Zeytinyağını bir tavaya koyup hafifçe ısıtın
Çok fazla kızmadan balıkları yerleştirin
3
Orta ateşte yaklaşık 5 dakika pişirin
Bir ya da iki kez çevirin
Bu sürenin sonunda çatalla yoklayarak pişip pişmediğine bakın
4
Balıkları bir tabağa alın
5
Gerekiyorsa (balık bazen çok su bırakır) ateşin altını açarak balığın saldığı suyu biraz çektirin
Bu arada maydanoz ve kaparileri ilave edin
6
Tavanızı ateşten alın, yarım limonun suyunu sıkın
Son bir kez daha karıştırıp balığın üzerine dökün ve servis yapın
Öneriler : İsteğinize göre sıcak, ılık ya da soğuk olarak sunabilirsiniz
Sosun ve balığın çok renkli bir görünümü olmadığından birkaç domates dilimi ya da salata yaprağı ile süsleyebilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul