Konu
:
Kalamar Kızartması
Yalnız Mesajı Göster
Kalamar Kızartması
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kalamar Kızartması
Kalamar Kızartma Tarifi - Kalamar Kızartması Malzemeleri
Malzemeler
1 kg
kalamar
1 şişe maden suyu
1 su bardağı galeta unu
1 tatlı kaşığı tuz
Kızartmak için;
sıvıyağ
Yapılışı
Kalamar temizlenir halka şeklinde doğranır kaynayan suya atılırak yarım haşlanır
Maden suyunda bir süre bekletilir
Daha sonra kalamar dilimleri galeta tuz karışımına batırılarak kızgın yağda pembe renkte kızartılır
Not: Kalamar küçük ve körpeyse haşlamaya gerek yoktur
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul