Konu
:
Sardalya Dolması
Yalnız Mesajı Göster
Sardalya Dolması
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sardalya Dolması
Sardalya Dolma Tarifi - Sardalya Dolması Yapılışı
16 adet irice sardalya balığı
1/2 demet maydanoz
1/2 demet dereotu
1 baş soğan
3 diş sarmısak
4 çorba kaşığı zeytinyağı
5 dilim bayat ekmek
1 adet yumurtanın beyazı
Yeterince tuz
Kırmızı biber
Sumak
Limon suyu
YAPILIŞI:
Sardalyaların başını koparınız
Keskin bir bıçakla sırtını çizerek açınız
Buradan yüzgeçlerini kılçıklarını ve bağırsaklarını çıkarınız
Karın derisini yırtmadan bu işlemleri yapınız
İyice yıkayıp durulayınız
Kuru bir bezle içini dışını kurulayınız
Bayat ekmeklerin kabuklarını kesip içini havanda dövünüz
İrmik unu inceliğine getiriniz
Dereotu ve maydanozu yıkayıp temizleyiniz
Kuru bozuk yerlerini koparıp atınız
Keskin bir bıçakla çok ince kıyınız
Soğanı ince ince doğrayınız
Kıydığınız soğanları zeytinyağında az bir şey börttürünüz
(Börttürmek az bir şey kızartıp haşlamak demektir
Ben sote etmek sote yapmak yerine kullanıyorum)
Tavayı ateşten almadan çok ince kıydığınız sarımsakları ilave ediniz
Ateşten alıp daha sıcakken içine dövülmüş ekmek içini yumurtanın beyazını kıyılmış maydanoz ve dereotunu damak zevkinize göre tuzunu biberini sumağını ekip iyice karıştırarak bütünleştiriniz
Karışımı bir tabağa sıyırıp soğumaya bırakınız
Sardalya balıklarını tuzlayıp içlerini yaptığınız bu karışımla doldurunuz
Bir tavaya 2 kaşık zeytinyağı koyup kızartınız
İçlerini doldurduğunuz bu balıkların altını üstünü sarı renk alıncaya kadar her yüzünü ikişer dakika kızartınız
Kızarttığınız her balığın üzerine boydan boya bir çizik limon suyu sıkarak sıcak sıcak ikram ediniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul