Konu
:
Soslu Dilbalığı
Yalnız Mesajı Göster
Soslu Dilbalığı
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Soslu Dilbalığı
Soslu Dilbalığı Tarifi - Soslu Dilbalığının Yapılışı
İçindekiler
4 dilbalığı filetosu
Tuz
Karabiber
3 çorba kaşığı limon suyu
2 kereviz, 1 domates
1 büyük demet dereotu
1 çorba kaşığı margarin
3 çorba kaşığı zeytinyağı
Sos İçin :
150 ml et suyu
50 ml üzüm sirkesi
2 tatlı kaşığı nane
75 gr yoğurt
Hazırlanışı
Balıkları yıkayıp temizledikten sonra tuz, karabiber ve limon suyu ile tatlandırın
Kerevizi yıkayıp kabuklarını soyun ve uzun kalın şeritler halinde doğrayın
Domatesleri kaynar sudan geçirin, soğuk suyla durulayıp kabuklarını soyun
Çekirdeklerini temizleyip etli kısmını doğrayın
Dereotunu yıkayın
Bir tutamını kenara ayırıp geri kalan kısmını doğrayın
Sos için et suyunu sirke ve nane ile bir tencerede karıştırıp 10 dakika kapağını kapatmadan pişirin
Bu arada kerevizi margarinde kızartın
İçine bir miktar su ilave edip kerevizi 10 dakika daha pişirin
İçine doğranmış domatesleri ilave edin
Tuz, karabiber ve dereotunun yarısını ilave edip tatlandırın
Pişen kerevizi sıcak olarak muhafaza edin
Bir tavada yağı kızdırın
Balık filetolarını 5-6 dakika kızartın
Sosu tuz ve karabiberle tatlandırın
İçine yoğurt ve dereotunun geri kalan kısmını ilave edin ve karıştırın
Balığı sebze ve sosla birlikte servis edin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul