Yalnız Mesajı Göster

Soslu Dilbalığı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Soslu Dilbalığı



Soslu Dilbalığı Tarifi - Soslu Dilbalığının Yapılışı



İçindekiler

4 dilbalığı filetosu

Tuz

Karabiber

3 çorba kaşığı limon suyu

2 kereviz, 1 domates

1 büyük demet dereotu

1 çorba kaşığı margarin

3 çorba kaşığı zeytinyağı

Sos İçin :


150 ml et suyu

50 ml üzüm sirkesi

2 tatlı kaşığı nane

75 gr yoğurt

Hazırlanışı


Balıkları yıkayıp temizledikten sonra tuz, karabiber ve limon suyu ile tatlandırın

Kerevizi yıkayıp kabuklarını soyun ve uzun kalın şeritler halinde doğrayın

Domatesleri kaynar sudan geçirin, soğuk suyla durulayıp kabuklarını soyun Çekirdeklerini temizleyip etli kısmını doğrayın

Dereotunu yıkayın Bir tutamını kenara ayırıp geri kalan kısmını doğrayın

Sos için et suyunu sirke ve nane ile bir tencerede karıştırıp 10 dakika kapağını kapatmadan pişirin

Bu arada kerevizi margarinde kızartın İçine bir miktar su ilave edip kerevizi 10 dakika daha pişirin İçine doğranmış domatesleri ilave edin Tuz, karabiber ve dereotunun yarısını ilave edip tatlandırın Pişen kerevizi sıcak olarak muhafaza edin

Bir tavada yağı kızdırın Balık filetolarını 5-6 dakika kızartın

Sosu tuz ve karabiberle tatlandırın İçine yoğurt ve dereotunun geri kalan kısmını ilave edin ve karıştırın

Balığı sebze ve sosla birlikte servis edin

Alıntı Yaparak Cevapla